Posts

Kies voor goed stucwerk!

Als het aankomt op het interieur van de woning, dan zijn er altijd een aantal elementen die aan de hoogste standaarden moeten voldoen. Denk hierbij aan de vloer, de raambekleding maar ook aan het stucwerk dat is aangebracht. Het interieur oogt hierdoor vele malen strakker en verzorgder. Maar waarom is stucwerk nu zo belangrijk? We vertellen je er alles over in dit artikel. Een stukadoor zorgt voor een strak eindresultaat

Waarom en wanneer je een kunt een cementdekvloer laten plaatsen

Of je nu een nieuwe woning aan het bouwen bent of een oudere woning aan het opknappen bent, je ontkomt niet aan een goede vloer. Een goede vloer is net zo cruciaal als een stevig dak en kent vele aspecten voor de realisatie. In dit blogartikel lees je over het aanleggen van de cementdekvloer en waarom deze vloer zo belangrijk is. Wat is het precies? Een vloer van cement wordt aangebracht bovenop de grondlaag van de vloer.

Hoe pak je asbestsanering slim aan? Een praktisch stappenplan

Asbestsanering is een proces dat, juridisch en praktisch gezien, volgens bepaalde procedures moet verlopen. Asbest is namelijk een zeer gevaarlijk product, dat volgens een verplicht stappenplan verwijderd moet worden. Gezondheidsrisico's moeten bij het saneren van asbest tot een minimum beperkt worden. Maar hoe kun je asbestsanering, als particulier of bedrijfseigenaar, op een zo efficiƫnt mogelijke manier aanpakken? De tips is in dit artikel helpen je hierbij. Je kunt onderstaand stappenplan beschouwen als een checklist over hoe asbest het veiligst en juridisch correct verwijderd kan worden.

Glasherstel: de voordelen van goed glas en aandachtspunten

In welke situaties is glasreparatie noodzakelijk of op z'n minst aan te raden? Er zijn uiteenlopende situaties die kunnen leiden tot het kapotgaan van glasplaten, ramen of ruiten. Glasherstel is dan nodig. Veelvoorkomende situaties hebben met slecht weer te maken. Als het flink stormt en er buiten van alles door de lucht vliegt, kunnen ruiten snel beschadigd raken. Ongevallen en ongelukjes komen ook veelvuldig voor. Een rennend kind let bijvoorbeeld niet op en kan zomaar door een glasplaat vallen.

Vochtbestrijding

Bescherm uw woning en gezondheid door te doen aan vochtbestrijding Meer dan de helft van de woningen in Nederland hebben last van vocht. Met alle gevolgen van dien. Een vochtig huis zorgt voor nare lichamelijke klachten. Het is bekend dat mensen die wonen in een vochtig huis 25% meer gezondheidsklachten hebben dan mensen die verblijven in een huis wat in optimale staat verkeert. Een vochtige woning eist ongemerkt veel van uw energie en immuunsysteem.

Verbouwen van uw huis

Je hebt een prettig huis in een mooie omgeving en alles is naar wens. Wellicht ontstaat er na gezinsuitbreiding of door andere redenen behoefte aan uitbreiding van het huis. Je hebt bijvoorbeeld een behoefte aan een grotere keuken met een kookeiland in het midden, waardoor het allemaal wat praktischer wordt. Ook kan het zo zijn dat er extra ruimte nodig is in het woongedeelte. Vaak bieden garages hiervoor de ideale uitkomst.

Dakwerken: dakkapel

Een dakkapel Het komt regelmatig voor dat we een extra ruimte in huis willen hebben. Dat zou kunnen zijn, omdat er een gezinsuitbreiding is, voor een extra studeerkamer of extra slaapkamer. Nu kunt u denken aan het uitbouwen van de woning, maar wanneer u dat gaat berekenen, ziet u dat daar een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Een betere en goedkopere oplossing is het plaatsen van een dakkapel. Ook hierbij is het geen goedkope aangelegenheid, maar wel een stuk goedkoper dan een uitbouw.

Glaswerken: glas plaatsen

Glas plaatsen U kunt op een punt komen dat u uw energierekening wilt gaan verlagen. Dat kunt u doen door het een en ander te aan te passen. Daarbij moet u eerst alle zaken bekijken waardoor er veel energie verloren gaat. Bij een oud huis kunt u nagaan wat u als eerste zou kunnen doen om de kosten terug te dringen. Het is altijd raadzaam om voorgelicht te worden door een specialist die voor u kan berekenen wat u kunt besparen.

EPS buitengevelisolatie is meer dan een verpakking voor uw woning

Berichten over het klimaat zijn vandaag de dag niet weg te branden uit de actualiteit. Vele mensen zijn zich dan ook meer en meer bewust van het belang van een goede isolatie. Heeft u pas een woning gekocht of denkt u aan renovatie van uw huis? Overweeg dan zeker buitengevelisolatie EPS. Niet alleen het milieu maar ook uw financiƫle situatie zal er alleen maar wel bij varen. Meer weten? Lees dan zeker verder!

Vijver aanleggen: voor je allereerst begint...

Is er iets mooiers dan op een zwoele zomeravond rustig in de tuin te zitten, biertje in de hand, naast het kabbelend water van je eigen vijver? Zo bezien is het ook niet meer dan logisch dat meer en meer mensen ervoor kiezen om een vijver in hun tuin aan te leggen. Een siervijver is niet alleen een leuk visueel element voor een tuin maar voegt bijkans wat meer leven toe aan je tuin.