Waarom en wanneer je een kunt een cementdekvloer laten plaatsen

Of je nu een nieuwe woning aan het bouwen bent of een oudere woning aan het opknappen bent, je ontkomt niet aan een goede vloer. Een goede vloer is net zo cruciaal als een stevig dak en kent vele aspecten voor de realisatie. In dit blogartikel lees je over het aanleggen van de cementdekvloer en waarom deze vloer zo belangrijk is.

Wat is het precies?

Een vloer van cement wordt aangebracht bovenop de grondlaag van de vloer. Dit is niet alleen om de vloer meer stevigheid te geven, maar ook om de vloer recht te trekken. Met cement is het eenvoudig om de vloer helemaal waterpas te maken. Dit is ideaal voor oudere vloeren, waar door verloop van tijd de vloer scheef of hobbelig is worden. Deze laag wordt vooraf aangebracht voor een goede basis. Bovenop deze basislaag kunnen tegels, laminaat of hout worden gelegd.

Hoe lang duurt dit proces

Het is belangrijk om het creëren van deze vloer in jouw nieuwe woning goed in te plannen. De droogtijd van het cement heeft namelijk eventjes nodig. Wanneer je de grond niet goed laat drogen, kan het zijn nut verliezen. De tegels kunnen dan bijvoorbeeld in het cement zakken en de vloer is dan niet meer waterpas. Het wordt aangeraden om deze vloer toch minstens een week te laten drogen voor een optimaal resultaat. Zorg er daarom voor dat je tijdig deze vloer laat aanleggen, zodat de rest van het bouwproject geen tijd hoeft te verliezen.

Waarom je dit moet laten doen door een professional

Wil je geld besparen voor jouw bouwproject en zo veel mogelijk zelf doen? Dit kan inderdaad heel wat geld schelen, maar het is niet altijd de ideale optie voor het resultaat en de snelheid van het bouwen. Dit is ook zeker het geval wanneer het gaat om een specialistische klus al een cementvloer. Wanneer je dit niet goed aanlegt, is eigenlijk de hele vloer al fout. Je kunt dit beter later doen door een professional. Niet alleen doen zij dit een stuk beter, maar ook nog eens sneller. Je bent gegarandeerd van een goed resultaat en voorkomt dat jouw bouwproject nog meer tijd en geld kost wanneer je de hele vloer overnieuw moet aanleggen.

Wil je ook een cementdekvloer aanleggen? Het is de basis van iedere goede vloer. Het is een investering voor jouw woning en een project dat je beter uit handen kunt geven. Geniet van de expertise van een professional en een vloer die altijd waterpas ligt dankzij een basisvloer van cement.


Delen