Glasherstel: de voordelen van goed glas en aandachtspunten

In welke situaties is glasreparatie noodzakelijk of op z'n minst aan te raden?

Er zijn uiteenlopende situaties die kunnen leiden tot het kapotgaan van glasplaten, ramen of ruiten. Glasherstel is dan nodig. Veelvoorkomende situaties hebben met slecht weer te maken. Als het flink stormt en er buiten van alles door de lucht vliegt, kunnen ruiten snel beschadigd raken. Ongevallen en ongelukjes komen ook veelvuldig voor. Een rennend kind let bijvoorbeeld niet op en kan zomaar door een glasplaat vallen. Of er wordt in de straat honkbal gespeeld, waarbij er een honkbal door het raam gaat. Een derde reden die veel gehoord wordt voor glasreparatie bij glashandels, zijn kapotte ramen doordat er thuis is ingebroken. En tenslotte komt het vaak voor dat er sprake is van vandalisme. Jongeren kiezen een willekeurige woning uit om eventjes de ruiten in te gooien. Of u heeft een conflict in de relationele sfeer: iemand heeft het op u gemunt en  haalt zijn gram door uw ruiten te vernielen.

Wat zijn de voordelen van professioneel glasherstel?

In bovengenoemde en soortgelijke situaties is snel en zorgvuldig uitgevoerd glasherstel belangrijk. Zeker als een raam in uw woning compleet versplinterd is, moet er snel nieuw glas geplaatst worden om het in huis aangenaam te houden en de eigen veiligheid - open huis houden voor inbrekers is niet slim - te kunnen garanderen. Daarom is het natuurlijk een voordeel als u direct een lokaal glasherstelbedrijf kunt inschakelen om uw ruiten vakkundig te herstellen. Een glasbedrijf heeft een 24/7 spoedservice. U kunt tegelijk van deze gelegenheid gebruikmaken om beter isolerend glas te laten plaatsen, zoals HR++ of HR+++ glas. Dit glas kost meer dan thermopane, maar levert ook een veel grotere energiebesparing op door het hogere isolatievermogen.

Waar moet u zoal op letten als u kiest voor het herstellen van glas?

Als uw glas stukgaat en u snel nieuwe glasplaten nodig heeft voor in uw woning, kies dan voor een een glasbedrijf dat u snel en tegen voordelige tarieven kan helpen. Verder kunt u bij een lichte schade, zoals een klein scheurtje in het glas of lichte ruitschade, kiezen voor herstel van de lokale schade. Dat is in bepaalde situaties voordeliger dan het complete glasoppervlakte vervangen door een nieuwe plaat van glas. Zorg er verder voor dat u het zetwerk van de glasplaten laat uitvoeren door een erkende glaszetter. Sommige mensen denken, als 'handige' doe-het-zelver, glasplaten en ruiten zelf te kunnen plaatsen. Dit werk vereist echter een professionele aanpak, zodat de glasplaten tochtvrij vastgezet kunnen worden en er niet bij de eerste de beste storm uit het kozijn trillen.


Delen