Vochtbestrijding

Bescherm uw woning en gezondheid door te doen aan vochtbestrijding

Meer dan de helft van de woningen in Nederland hebben last van vocht. Met alle gevolgen van dien. Een vochtig huis zorgt voor nare lichamelijke klachten. Het is bekend dat mensen die wonen in een vochtig huis 25% meer gezondheidsklachten hebben dan mensen die verblijven in een huis wat in optimale staat verkeert. Een vochtige woning eist ongemerkt veel van uw energie en immuunsysteem. Hierdoor bent u vatbaarder voor ziektes en ontstekingen.

Teveel vocht in de woning brengen bepaalde allergieën met zich mee, zoals zilvervisjes en huisstofmijt ? die beide goed gedijen in vochtige ruimtes ? wat zorgt voor benauwdheid bij mensen die vlug last hebben van de luchtwegen. Mensen die last hebben van eczeem, doen er ook goed aan om aan vochtbestrijding te doen. Daar dit veelal veroorzaakt wordt door de huisstofmijt. Mensen met reuma zullen alleen maar meer last krijgen in een vochtig huis.

Vocht en schimmels tasten uw woning aan

U heeft een geïsoleerd huis, maar geen goede ventilatie of u mist dakdoorvoeren op bepaalde plekken waar u ze wel zou moeten hebben, dan zit uw huis binnen de kortste keren met schimmelplekjes of in het ergste geval zwammen. Deze ongemakken tasten het huis erg aan. Vocht wat gaat zitten tussen het plafond en het dak ziet men niet direct, maar tast wel de draagbalken aan. Hetzelfde geldt voor onder de vloer in de kruipruimte.

Vaak als men het in de gaten krijgt is het meestal te laat, waardoor men voor ongewenst hoge kosten komt te staan. Het hebben van doorslaand vocht in de muren is ook zo’n boosdoener, na een tijdje zullen er schimmelvlekjes op het behang komen. Vochtproblemen kunnen overal in het huis ontstaan, of het nu de kelder, kruipruimte of zolder is. Om een energiezuinige en comfortabele leefruimte te creëren moet u zorgen dat de isolatie goed geregeld is.

Welk vocht probleem u ook heeft, wacht niet tot alles aangetast is

Vocht problemen kent vele vormen, we praten dan ook over optrekkend vocht, doorslaand vocht, condensatievocht, vocht door lekkages en bouwvocht. Voordat de oorzaak bij de bron aangepakt kan worden moet er eerst een goede analyse gedaan worden met daaruit voortkomend een plan van aanpak. Pakt men het probleem niet op tijd aan, dan wordt de schade alleen maar groter.

Uw huis daalt in waarde en u loopt risico op gezondheidsproblemen. Daarom is vochtbestrijding van groot belang. Vochtproblemen kunnen op vele manieren aangepakt worden, zoals muren onderkappen of injecteren, het impregneren van muren die doorslaan, zorgen voor goede afvoeren voor condensvocht of bijvoorbeeld een vochtwerende verf op de buitenmuur. Er zijn vele manier om uw huis vochtvrij te maken met een goede vochtbestrijding. Denk om uw gezondheid en bescherm uw materiaal.


Delen