Verbouwen van uw huis

Je hebt een prettig huis in een mooie omgeving en alles is naar wens. Wellicht ontstaat er na gezinsuitbreiding of door andere redenen behoefte aan uitbreiding van het huis. Je hebt bijvoorbeeld een behoefte aan een grotere keuken met een kookeiland in het midden, waardoor het allemaal wat praktischer wordt. Ook kan het zo zijn dat er extra ruimte nodig is in het woongedeelte. Vaak bieden garages hiervoor de ideale uitkomst. Het zijn relatief grote ruimtes die zonder al teveel ingrepen kunnen worden omgebouwd tot een volledige leefruimte. Zowel als aparte kamer of als uitbreiding van de bestaande woonkamer die hieraan grenst. 

Vergunning

  Wat de reden ook is om te gaan verbouwen, er is ten alle tijde een bouwvergunning nodig om iets aan je huis te veranderen waardoor het zicht erop verandert. Dit heeft meerdere redenen. Elke gemeente heeft zijn eigen zogenoemde bestemmingsplan. In dit bestemmingsplan staan zaken zoals de maximale hoogte van te bouwen huizen, minimale afstand tot aan de grens van de afscheiding, dat soort zaken. De inhoud van deze regels verschillen per gemeente. Bestemmingsplannen zijn er bijvoorbeeld voor bedoeld om te voorkomen dat er in een rustige woonwijk opeens een wolkenkrabber komt te staan. Die zou alle zon wegnemen en het uitzicht er niet mooier op maken. Zodra je de vergunning voor je verbouwing hebt gekregen, kan er begonnen worden met het verbouwen van je huis. Wat de betreffende verbouwing ook is, er is in ieder geval het nodige bouwmateriaal vereist. Als je bijvoorbeeld een uitbouw wilt realiseren, zul je zaken zoals cement, stenen, ruiten, deuren, dakmaterialen moeten aanschaffen. Naast de vereiste materialen is het ook belangrijk om van tevoren te bepalen of je de klus eventueel zelf wil en kan doen, of dat je besluit de klus uit te besteden. Zelf doen bespaart je geld, maar vereist wel kennis van zaken.   

Offertes   

Wanneer je verbouwing dusdanig ingrijpend is dat er vakmensen aan te pas moeten komen, is het verstandig om minimaal een drietal bedrijven aan te schrijven. Deze bedrijven zullen alle drie op de hoogte worden gebracht van jouw plannen en eventueel ter plaatse komen zodat ze kunnen zien wat hen eventueel staat te wachten. Hierna kunnen de bedrijven ieder hun eigen offerte uitbrengen. In die offerte staan de volledige kostenposten opgenomen voor het betreffende project. Het zal je opvallen dat de offertes flink van elkaar in prijs kunnen verschillen, voor precies hetzelfde werk. Dit is de reden waarom het altijd aan te raden is om meerdere vakmensen een raming te laten maken van de kosten die bij het project komen kijken. Kies vervolgens het bedrijf dat qua kosten en materiaal de beste combinatie heeft. Een offterte voor uw verbouwing kunt u aanvragen bij Bouwbedrijf Schikan.


Delen