Glaswerken: glas plaatsen

Glas plaatsen

U kunt op een punt komen dat u uw energierekening wilt gaan verlagen. Dat kunt u doen door het een en ander te aan te passen. Daarbij moet u eerst alle zaken bekijken waardoor er veel energie verloren gaat. Bij een oud huis kunt u nagaan wat u als eerste zou kunnen doen om de kosten terug te dringen. Het is altijd raadzaam om voorgelicht te worden door een specialist die voor u kan berekenen wat u kunt besparen. Daarbij zal hij, als hij komt kijken, een overzicht maken van de mogelijke besparingskosten. Hiervoor zal hij het hele huis onder de loep nemen. Hij zal vervolgens een berekening kunnen maken van het isoleren van de muren, vloer, dak en ramen. U zal aan het overzicht kunnen zien of u veel energieverlies heeft omdat u bijvoorbeeld nog enkel glas heeft staan. Zo zou u een besluit kunnen nemen om dat als eerste aan te pakken. Daarvoor kunt u het beste enkele aannemers langs laten komen en aangeven wat uw bedoeling is. Eerst worden de kozijnen geïnspecteerd. Ze worden beoordeeld op de bruikbaarheid. Wanneer ze nog goed zijn hoeft hij alleen maar de sponningen uit te frezen, omdat dubbel glas een diepere sponning nodig heeft dan enkel glas. In dit geval zijn de kosten voor de aannemer niet zo hoog.


Vervangen 

Moeten de bestaande kozijnen vervangen worden dan zal de aannemer de nieuwe kozijnen in de werkplaats maken. Hierbij worden de kosten aanzienlijk hoger. Zijn alle raamkozijnen klaar, dan worden ze door de aannemer, die u gekozen heeft, vervangen. Omdat niet alle raamkozijnen op een dag kunnen worden vervangen, worden ze tijdelijk afgedicht. Zodra de kozijnen geplaatst zijn komt de glaszetter.


Glas

De glaszetter heeft vooraf het glas besteld. Hij heeft bij de bestelling rekening gehouden met de ruimte die nodig is in de sponning tussen het glas en het hout. Omdat glas ook uitzet als het warm wordt, moet deze ruimte aanwezig zijn. Glas plaatsen door de glaszetter moet op de juiste wijze gebeuren. Ga hier nooit zelf mee aan de slag. Glas plaatsen is echt het werk van de specialist. Het lijkt een eenvoudig taak maar dat is het zeker niet. Er moet de juiste kit worden gebruikt en de juiste afwerklatten. Tegenwoordig wordt er in plaats van dubbel glas ook gekozen voor drievoudig glas. Dit glas is natuurlijk weer duurder dan dubbel glas maar wel beter isolerend. Vooral in de koudere landen wordt dit glas gebruikt en zelfs het viervoudige glas. Glas plaatsen lijkt eenvoudig maar doe dat niet zelf. Laat dit werk over aan de specialist. Wanneer het dubbel glas is geplaatst zult het grote verschil merken. Er zal minder energie verbruikt worden omdat er minder verloren gaat.
 

Tip: kijk op de De Glasspecialist in Amsterdam voor een vakbekwame glaszetter.


Delen