EPS buitengevelisolatie is meer dan een verpakking voor uw woning

Berichten over het klimaat zijn vandaag de dag niet weg te branden uit de actualiteit. Vele mensen zijn zich dan ook meer en meer bewust van het belang van een goede isolatie. Heeft u pas een woning gekocht of denkt u aan renovatie van uw huis? Overweeg dan zeker buitengevelisolatie EPS. Niet alleen het milieu maar ook uw financiële situatie zal er alleen maar wel bij varen. Meer weten? Lees dan zeker verder!

Piepschuim

Als mensen starten met de isolatie van hun woning denken ze meestal in de eerste plaats aan een goed geïsoleerd dak. Al te vaak schenken ze echter minder aandacht aan de buitengevel van hun woonst. Wist u dat uw huis bijna evenveel warmte verliest langs de buitenmuren dan via het dak? Een reden te meer om zeker te investeren in een degelijke buitengevelisolatie.  Bij een bestaande woning is het vaak niet mogelijk om de spouwmuur op te vullen met binnenmuurisolatie. Een te nauwe spouwopening of niet geschikte spouwmuren zijn de meest voorkomende redenen. Op dat moment kan u maar beter investeren in een degelijke isolatie van uw buitengevel. Hiervoor maken aannemers steeds gebruik van EPS buitengevelisolatie. EPS is in de volksmond beter bekend als piepschuim. Dit heeft een zeer goede isolatiewaarde en daarom ontwikkelden isolatiefabrikanten speciaal op maat gemaakte EPS-isolatieplaten. Deze worden vandaag zeer veel gebruikt voor alle mogelijke isolatietoepassingen. Een bijkomend voordeel van deze EPS-platen is dat ze volledig recycleerbaar en zeer makkelijk te verwerken zijn bij de renovatie van een bestaande woning of bij nieuwbouw.

Tand en groef

Als u kiest voor buitengevelisolatie EPS gaat de aannemer uw woning langs de buitenkant volledig bekleden met EPS-platen. Die worden met een speciale lijm op de muren geplakt. Hierbij is het tand- en groefsysteem heel handig. Doordat de platen als een puzzel in elkaar passen kunnen er geen koudebruggen ontstaan.  Nadat de ESP-platen op de buitenmuren zijn bevestigd kan u zelf bepalen hoe de muren afgewerkt worden. Kiest u voor hout, kunstof of muurstrips? Het is allemaal mogelijk.

Vocht aanpakken

Bij buitengevelisolatie denkt u natuurlijk meteen aan thermische isolatie. Maar wist u dat uw buitenmuur isoleren ook een oplossing kan bieden aan vochtproblemen? U wil een oudere woning renoveren waarvan de buitenmuren behoorlijk vochtig en/of beschadigd zijn? Dan is het beter om alle buitenmuren aan te pakken met buitengevelisolatie EPS. Zo krijgt u een mooi afgewerkt en afgesloten geheel dat ervoor zorgt dat vocht niet meer door de muren in uw huis dringt.

Benieuwd naar een aannemer die gespecialiseerd is in buitengevelisolatie? Kijk dan eens op Cobrabant.


Delen